Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Per Gudmundson lämnar SvD – här är hans ersättare

Publicerad: 18 februari 2019, 08:52

Lydia Wålsten, ny ledarskribent på Svenska Dagbladet.

Lydia Wålsten ersätter Per Gudmundson som ledarskribent på Svenska Dagbladet. Gudmundson lämnar tidningen i dag för sitt nya uppdrag som presschef hos Kristdemokraterna. KORRIGERAD


Ämnen i artikeln:

Svenska Dagbladet

Per Gudmundson har varit ledarskribent på Svenska Dagbladet sedan 2007. I dag gör han sin sista dag på tidningen.

”Jag har haft mer än tolv fantastiska år på SvD, och tänkte nog göra minst tolv till, men nu fick jag en sällsynt chans som jag inte kan säga nej till. Kristdemokraterna utvecklas på ett väldigt spännande sätt under Ebba Busch Thor. Man kan säga att det är där den svenska borgerlighetens framtid byggs upp. Jag är tacksam över möjligheten att få bidra”, säger Per Gudmundson i ett pressmeddelande.

Tove Lifvendahl, politisk chefredaktör på Svenska Dagbladet:

”Vi kommer att sakna Per Gudmundson, men jag är mycket glad att kunna rekrytera Lydia Wålsten som hans efterträdare. Hon är en av Sveriges mest begåvade och intressanta offentliga röster just nu.”

Lydia Wålsten har tidigare arbetat som kommunikationschef på den marknadsliberala tankesmedjan Timbro. I dag vikarierar hon som ledarskribent på SvD. Sin nya roll som fast ledarskribent tillträder hon i morgon tisdag.

KORRIGERAD: Lydia Wålsten är i dag vikarierande ledarskribent på SvD. Ingen annanstans.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Svenska Dagbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.