Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Per Bowallius: ”Har inte bestämt att jag ska lämna”

Publicerad: 20 februari 2019, 11:29

Mittmedias vd Per Bowallius.

Mittmedias vd Per Bowallius ska vid ett internt personalmöte ha sagt att han tänker sluta som vd för Mittmedia när Bonniers köp går igenom, skriver Arbetarbladet. Men uppgifterna tillbakavisas nu: "Det är en feltolkning att jag skulle ha bestämt mig för det", säger han till Medievärlden.


Per Bowallius, vd för Mittmedia, ska under ett personalmöte på i Gävle på tisdagen ha uppgett att han kommer att sluta som vd när affären mellan Bonnier och Mittmedias ägarstiftelse gått igenom.

”Jag kommer att sluta. Det är en självklarhet. Det finns ingen plats för mig i den nya organisationen”, sade han enligt Arbetarbladet.

Men Per Bowallius tillbakavisar nu uppgifterna.

– Rent formellt finns det inga beslut fattade och det kommer inte att fattas några sådana beslut just nu. Först ska konkurrensverket pröva affären. Sedan kommer det att tillträda en ny styrelse och då kommer de här frågorna att komma upp, säger han till Medievärlden.

Men har du personligen bestämt dig för att sluta när affären gått igenom?

– Det är en feltolkning att jag skulle ha bestämt mig för det. Jag beskriver processen och vad som kan bli konsekvenserna. Det jag har som grundinställning i det här är att finansieringen av vårt uppdrag är säkrad och frågan rörande min position är ganska ointressant egentligen, säger han och fortsätter:

– Jag träffar just nu all vår personal och då säger jag vad som kan hända i olika lägen. Jag försöker vara väldigt transparent och ärlig för att skapa en förståelse för hur en sådan här process ser ut. Jag har haft 70 sådana möten i stora konstellationer varav ett i Gävle blivit en artikel, säger han.

Men enligt GD ska du ha sagt att det är en självklarhet att du kommer att sluta. Det låter som att du har bestämt dig?

– När man sitter i ett samtal pratar man lite bredare. Jag vet inte om jag kommer sluta eller inte. Det finns inget sånt beslut ännu.

När köpet av Mittmedia blev officiellt sade Anders Eriksson, vd för Bonnier News och de dagstidningstitlar som ingår där, att Per Bowallius kommer att fortsätta i sin roll ”här och nu” och att exakt hur ledningen för Mittmedia kommer se ut är inte är klart.

Lucas De Vivo

Reporter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.