Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Per Björklund avvisas från Egypten inatt

Publicerad: 30 September 2009, 15:30

Den svenske journalisten Per Björklund var på onsdagskvällen fortfarande kvar på flygplatsen i Kairo men uppgav för personal från Sveriges ambassad att han mådde bra.


Efter att i två dagar förgäves försökt få kontakt med Per Björklund åkte personal från Svenska Ambassaden ut till flygplatsen i Kairo på på vinst och förlust på onsdagskvällen.

De lyckades få kontakt med Per Björklund, som kommer att avvisas från Egypten med ett Czech Airlines-plan natt. Han har då varit på flyplatsen i nästan två dygn.

Enligt ambassadpersonal på plats uppgav Per Björklund att han mår bra.

Stockholms Fria har pratat med den Egyptiska ambassaden i Stockholm som säger att Per Björklund har brutit mot Egyptisk lag ”Jag vill inte spekulera i vilket brott han begått, men jag kan försäkra er om att det inte handlar om något han skrivit eftersom pressfrihet råder i Egypten”, säger Nader Nabil Zakipå den Egyptiska ambassaden till Stockholms Fria.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.