Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag18.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Peo Wärring lämnar EK

Publicerad: 16 November 2015, 13:10

Peo Wärring slutar som huvudredaktör och ansvarig utgivare för EK-koncernen efter att ha fått en stroke. Han har varit ansvarig utgivare utan paus de senaste 25 åren.


Peo Wärring är sjukskriven efter att ha fått en stroke och har meddelat styrelsen att han lämnar uppdraget, men kvarstår som ansvarig utgivare tills en efterträdare är utsedd.

Det här var något jag kom fram till ganska snabbt efter att jag drabbades av den här proppen i ögat. Tre redaktörskollegor inom koncernen har tidigare fått stroke och jag hade tur som klarade mig med en synnedsättning. Jag vill inte stupa på min post.

Peo Wärring har varit ansvarig utgivare utan paus de senaste 25 åren, vilket få om någon annan nu verksam ansvarig utgivare inom dagspress varit.

Det har varit 25 år av ständig tillgänglighet, jag tror inte att det har gått en dag utan att jag haft något operativt att göra, via telefon om inte annat.

Digitaliseringen har inneburit en radikal förändring, enligt Peo Wärring.

Nu ligger vi i ständig direktsändning, och det kräver ett annat sätt att arbeta med utgivarfrågorna. Jag tror att man skulle behöva förändra sättet att jobba operativt, men inte på lagstiftningsplanet. Sedan finns det säkert andra som löst det bättre än jag har gjort.

Sörmlands Medias vd Jimmie Näslund sköter just nu de operativa sysslorna och de tre chefredaktörerna det publicistiska.

Jag ville inte lämna medarbetarna i osäkerhet nu när jag är sjukskriven en tid, så att jag inte bromsar den utveckling som är absolut nödvändig just nu.

Vad ska du göra nu?

Jag hade planerat att gå när fyller 60, vilket är om två år. Nu hoppas jag kunna använda de erfarenheter och kontakter jag har på andra sätt än inom det operativa.

Vad kommer du att sakna mest?

Jag älskar jobbet och medarbetarna. Det jag kommer sakna mest är de kollegor jag haft daglig kontakt med, och tjusningen som finns i att vara i händelsernas centrum.

Det är i dagsläget inte klart om Peo Wärrings tjänst som huvudredaktör kommer att återbesättas.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.