Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag08.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Pendlarpojken och skotermiljoner

Publicerad: 18 december 2012, 13:20

Veckans tidningssvep rapporterar om skadegörelse, övervikt, stafettläkare och lösta kontra olösta brott.


Ystads Allehanda liberal
Ettan: Skadegörelse tynger skola om hur glaskrossning och annan skadegörelse drabbat Ängaskolan i Ystad där också en elvaåring knivhotats.
Ledare: Centern över gränsen om hur förslaget om fri invandring mer framstår som ett försök att rädda Centern än att rädda Sverige.

Örnsköldsviks Allehanda liberal
Ettan: Skoterförare förstör för flera miljoner om hur skoterförare när de kör utanför skoterleder orsakar stora ekonomiska skador för bönder i Ångermanland.
Ledare: Visionen om Europa om hur EU-toppmötet skulle resultera i en färdplan som istället blev en färdplan mot en färdplan.

Ljusnan oberoende liberal
Ettan: Varannan länsbo är överviktig om att Gävleborna har kortast livslängd i riket och mer än varannan är överviktig, enligt folkhälsostudier i Gävleborg.
Ledaren: Tjuven måste tas fast innan straffet döms ut om att effekten av en straffskärpning för bostadsinbrott är marginell eftersom bara några procent av brotten klaras upp. Uppklarande procenten borde förbättras i stället.

Sydöstran socialdemokratisk
Ettan: Språket är nyckeln in i det nya samhället är den första delen i Sydöstrans artikelserie Ett Blekinge för alla för tolerans, fritt åsiktsutbyte och mångfald.
Ledaren: SD har ökat trots skandalen om hur Sverigedemokraterna trots den omfattande publiciteten lockat till sig väljare.

Kristinehamns-Posten borgerlig
Ettan: Ingen taxi efter epilepsianfall om hur en taxichaufför inte ville köra en kvinna som haft ett epilepsianfall. Han erbjöd sig istället att ringa ambulansen.
Ledaren: Brott och straff måste höra ihop om hur polisen återigen koncentrerar sig på att försöka lösa mängdbrott.

Gefle Dagblad liberal
Ettan: Pendlarpojken om hur Jesper Blixt utanför Gävle pendlar i 3 timmar och 20 minuter varje dag för att komma till skolan.
Ledaren: Ett grundläggande systemfel om hyr- eller stafettläkarna och arbetsmiljön på vårdcentralerna.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.