Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Paul Frigyes blir mediekrönikör i DN

Publicerad: 1 Mars 2011, 08:39

Paul Frigyes sa upp sig från Journalisten efter att hans krönika stoppades. Nu blir han mediekrönikör i Dagens Nyheter.


När Medievärlden får tag på Paul Frigyes står han i Journalistförbundets hiss. I går gjorde han sin sista dag på tidningen Journalisten och på tisdagsmorgonen hämtade han sina grejer på den arbetsplats där han varit de senaste tio åren.

Paul Frigyes kommer dock inte att gå sysslolös. På tisdagen blev det klart att han händanefter ska skriva mediekrönikor för DN Kultur. Den första kommer att publiceras på måndag.

Vilken roll kommer du att ha?

Det är inte helt klart än. Vi ska träffas och prata idag. Men jag kan tänka mig att fortsätta diskussionen om mediernas och journalistikens framtid på ett mer folkligt, underhållande och brett sätt, säger Paul Frigyes.

Paul Frigyes har en uppsägningstid som löper fram till maj. Under den tiden kommer han att vara arbetsbefriad men får skriva krönikör för DN Kultur.

När frågade DN om du ville skriva för dem?

Igår. Det går snabbt nu.

Hur känns det att lämna Journalisten?

Det är tråkigt att lämna förbundet där jag varit så länge. Men jag tycker att tidningen är inne på fel väg och blir mer och mer tendentiös. När man stoppar en så här pass oförarglig krönika, då känns det inte meningsfullt längre, då tappar jag motivationen.

Paul Frigyes säger upp sig efter stoppad krönika

Paul Frigyes om journalistrollen

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.