Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Patrik Hadenius blir ny vd för Utgivarna

Publicerad: 16 januari 2018, 06:37

Utgivarnas vd Patrik Hadenius. Fotograf Johan Bergling

Patrik Hadenius, som nyligen sålde sitt företag Vetenskapsmedia med Språktidningen, blir ny vd på Utgivarna. Han ersätter Nils Funcke 1 maj. UPPDATERAD


Ämnen i artikeln:

Utgivarna

Patrik Hadenius har grundat Språktidningen och i många år drivit Vetenskapsmedia med Språktidningen, Modern Psykologi och Populär Arkeologi och har också varit publisher på Forskning & Framsteg.

”Tillit är ett av vår tids viktigaste ord och ett högt förtroende för medierna är en grundbult i ett välfungerande samhälle. Hos Utgivarna får jag möjlighet att tillsammans med Sveriges publicister diskutera och driva denna avgörande samhällsfråga”, säger Patrik Hadenius i ett pressmeddelande.

Utgivarnas nuvarande vd Nils Funcke är färdig med det förslag till gemensamt medieetiskt system han tagit fram tillsammans med en arbetsgrupp bestående av Kerstin Brunnberg, Fredrik Wersäll, Ola Sigvardsson och Nils Hanson.

”Jag har därmed slutfört det som var mitt huvudsakliga uppdrag och som fick mig att ta jobbet som vd. Nu finns en grund som har mycket goda förutsättningar att accepteras av samtliga medieföretag men också av politikerna”, säger Nils Funcke i ett pressmeddelande.

Nils Funcke ska nu återgå till sin 75-procentiga tjänst på JMK vid Stockholms Universitet och ägna resterande 25 procent åt frilansande.

– Jag har inom Utgivarna gjort vad jag föresatte mig. Nu vill jag ägna mig åt undervisning och skrivande. Med tanke på alla ändringar i grundlagarna ska jag skriva en ny upplaga av min bok Att publicera. Det är mer meningsfullt än att nöta bort tid på administration och frågor jag har ett ljumt intresse för.

Läs vårt porträtt av Patrik Hadenius här.

Personporträtt Patrik Hadenius

Han får tungt att bli lätt

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Utgivarna

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News