Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag09.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Patentstriden hjälpte Samsung

Publicerad: 7 november 2011, 10:28

Patenttvisterna mellan Apple och Samsung har orsak ett antal säljstopp för Galaxy-plattan. Men bråket ökade också efterfrågan för uppstickaren.


Ämnen i artikeln:

Android

I år räknar bedömare med att den globala försäljningen av Android-plattor att bli 16,3 miljoner enheter. Nästa år är prognosen att den siffran ska öka med 60 procent och kommer att ligga kvar på den ökningsnivån fram till 2015 enligt IT24.se.

Även i Sverige växer marknaden för Android-plattor, inte minst Galaxy Tab. Det trots att Apple gör vad de kan för att sätta käppar i hjulen. Säljstoppet i EU, som hävdes i augusti, gjorde att ett antal konsumenter fick upp ögonen för uppstickaren.

Vi såg att efterfrågan på Samsungs Galaxy Tab ökade när de fick försäljningsstopp i Sverige, säger Michael Gorringe, marknadschef på distributören Tech Data till IT24.se.

Störst på marknaden är Apples Ipad med omkring 85 procent av marknaden enligt Michael Gorringe. Men av resterande 15 procenten står Galaxy Tab för hälften och knaprar sakta in på kokurrenten.

Enligt analysföretaget Mediavision har i nuläget omkring 320 000 svenska hushållen surfplatta. Vid årsskiftet är prognosen 400 000 hushåll.

Ämnen i artikeln:

Android

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.