Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag08.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Parasiter och pristagare

Publicerad: 11 december 2012, 10:12

Veckans tidningssvep rapporterar om kontroversiellt fredspris och dystra tider i vården, på hemmen, på arbetsmarknaden och i trafiken.


En europeisk union i kris får Nobels fredspris. Det upptar veckans ledarsidor från måndagen den 10 december med få undantag. På nyhetsplats brottas lokaljournalistiken med orättvisor, arbetsbelastning, lägenhetsbråk och väderkaos.

Dagbladet socialdemokratisk
Ettan: Hårt tryck på Alnö vårdcentral om hur vårdcentralen på Alnö gått över i privat ägo, och fått 9 700 fler patienter listade trots att det bara bor  8 400 personer på ön.
Ledare: Pris till union med problem om Nobels fredspris som gick till den Europeiska Unionen, som befinner sig i kris där det gemensamma får stå tillbaka för snäva nationella intressen.

Helsingborgs Dagblad oavhängig
Ettan: Snöovädret slog till i Skåne om inställda Pågatåg, omdirigerade flyg och trafikolyckor på E6:an.
Ledare: Risk för prisinflation om att EU får motta fredspriset, ett inte oväntat med kontroversiellt val av pristagare, och om hur fredspriset utvecklats till ett elitpris.

Länstidningen Östersund oberoende socialdemokratisk
Ettan: Östersundshem vill ge igen på mig om hur Peter Johansson, hyresgäst hos Östersundshem och pilotfall i rättegången kring parasiten Cryptosporidium, känner sig särbehandlad då han inte får felanmälda saker i sin lägenhet åtgärdade.
Ledaren: Pris till en union med stora problem om Nobels fredspris till EU där tidningen frågar sig om EU verkligen har något att fira just nu.

Södermanland Nyheter centerpartistisk
Ettan: 21 län slås ihop till 10 regioner om den stora regionutredningen som ska presenteras den 17 december och hur både Gnesta och Trosa överväger att tillhöra Stockholms län.
Ledaren: Stärk kampen mot de kriminella gängen om hur de kriminella gängen utökar sina revir och hur de påverkar samhället.

Bärgslagsbladet liberal
Ettan: Dubbla jobb i dystra tider om att 200 jobb i regionen försvinner nästa år och att frisören Anna Gladh jobbar dubbelt, både som frisör och beteendevetare.
Insändare: Bra demensboende får inte finnas kvar om nedläggningen av Almens demensboende, och hur detta sker bakom ryggen på personal, boende och anhöriga.

Alingsås Tidning oberoende liberal
Ettan: En död i lägenhetsdrama om hur fyra personer skadades och en avled i ett lägenhetsbråk i Alingsås.
Ledaren: Migrationspolitiken kräver långsiktighet om migrationspolitik och att Framtidskommissionen, som leds av statsministern, presenterade rapporten Framtidens migration förra veckan.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.