Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag04.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Pakistansk polis angrep journalistdemonstration

Publicerad: 21 November 2007, 09:48

Pakistansk polis grep i går 180 journalister då de försökte anordna en protestmarsch i Karachi. Journalisterna protesterade mot mörkläggningen av medierna under det undantagstillstånd som president Pervez Musharraf utfärdade i början av månaden, uppger AKI News.


Marchen anordnades av flera av Pakistans journalistsammanslutningar, som ville visa sitt missnöje med att medierna totalblockerats och att två tv-kanaler, ARY One World and Geo News TV, stängts.
Journalisterna samlades vid pressklubben i Karachi och tänkte gå den 100 meter långa sträckan till guvernörens hus, då de angreps med batonger av polisen. Några journalister försökte skydda sina kvinnliga kollegor genom att ta dem tillbaka till pressklubben och därefter starta marschen på nytt. De angreps då återigen av polis som till slut förde bort demonstranterna till olika polisstationer för förhör. De åtalas under landets anti-terroistlag.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.