Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Pakistansk journalist mördad, pressklubb sprängd

Publicerad: 19 Februari 2009, 09:25

Våldsamheterna mot journalister fortsätter i i det oroliga nordvästra Pakistan, rapporterar Reportrar utan gränser. I förrgår hittades en ung journalist mördad, kort efter det att han bevakat en fredsmars som hörde samman med en uppgörelse enligt vilken myndigheterna åtagit sig att införa sharialagen.


Samma dag sprängde en grupp beväpnade och maskerade män presskubben  i Wana, huvudstad i Waziristan. Byggnaden totalförstördes.

Musa Khankhels var reporter i Swat-dalen för Geo News och dagstidnignen The News. Han återfanns halshuggen bara några timmar efter det att han förts bort av pro-talibanska anhängare.

Enligt Reportrar utan gränser har även andra hot mot journalister förekommit, liksom att reportrar förts bort sedan de haft kontakt med  talesmän för talibanerna.

Pressfrihetsorganisationen  säger i ett uttalande att journalister i dessa delar av Pakistan som blir offer för kriget måste få såväl de lokala myndigheternas stöd liksom stöd internationellt. Utan detta stöd   kommer de regioner som gränsar till Afghanistan att bli svarta hål vad gäller nyheter.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.