Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag04.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

På Östran gör alla allt

Publicerad: 4 April 2007, 11:50

Östra Småland/Nyheterna har ny design och ny organisation. Nu har tidningen 40 journalister som bygger sidor från ax till limpa: de skriver, fotograferar, sätter rubriker och redigerar.


I januari började tidningen förändra designen på sina olika delar. Det är ett arbete som pågått i små steg och avlutades idag, onsdag. Parallellt med det arbetet har personalen utbildats så att alla ska kunna göra alla sysslor, redigerarna har blivit reportrar och tvärtom. Alla avdelningar, även ledarsidan och kulturen, ansvarar nu för redigeringen av sina sidor.

Enda undantagen är ettan och två öppna nyhetssidor som görs av en nattchef, och featuresidorna som redigeras av en featureredigerare.

– Vi har lagt allt rationaliseringsfokus på det lokala nyhetsraggandet. Vi har fått en väldigt stor nyhetsdesk och kunnat förstärka lokalredaktionerna och bevakningen på kvällar och helger, säger Lennart Holmerin som är chefredaktör på Östra Småland/Nyheterna.
Axel Håkansson

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.