Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

P5 STHLM läggs ned

Publicerad: 7 november 2018, 08:34

Michael Österlund biträdande programdirektör på Sveriges Radio. Fotograf: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

I december lägger Sveriges Radio ned P5 STHLM. I stället samlas resurserna i P4 Stockholm.


Bakgrunden till nedläggningen av P5 STHLM (tidigare Metropol) är att ledningen är missnöjd med dagens lyssnarsiffror, enligt sr.se. När P5 STHLM startade i maj 2015 var visionen att kanalen skulle bli Europas mest sociala radiokanal. Men publiken svek.

Därför upphör kanalen att sända strax före årsskiftet. I samband med det samlar Sveriges Radio resurserna i P4 Stockholm. Samtidigt planeras för en rad satsningar på lokaljournalistiken i länet. Antalet reportrar ökar, nya lokala redaktioner öppnas i Flemingsberg, Järva och norrort och nästa höst drar man även igång lokala morgonsändningar i Södertälje. Dessa kommer att ligga på frekvens 93,8 mhz, som i dag används av P5 STHLM.

”Att långsiktigt satsa på redaktionell närvaro i olika delar av Stockholms län tror vi är vägen framåt och något som vi tycker att vi kan bli bättre på, det ska bli väldigt roligt att genomföra. Det blir lätt så att diskussionen om underbevakade områden associeras med kommuner längre bort från storstäderna men sanningen är att problematiken finns i mer tätbefolkade områden än man tror”, säger Michael Österlund biträdande programdirektör på Sveriges Radio i ett pressmeddelande.

I ett mejl till Medievärlden berättar Michael Österlund hur det här påverkar medarbetarna på P5 STHLM.

– Alla tillsvidareanställda kommer fortsätta i P4 och de med tidsbegränsade kontrakt kommer att fullföljas enligt avtal.

I dag har P4 Stockholm ett trettiotal anställda. Men de kommer alltså att bli fler.

– Exakt vilka roller olika personer ska ha i den nya organisationen och exakt hur många fler reportrar det blir återstår att se, men det tillkommer medarbetare i olika roller från P5 och enligt planen blir P4 Stockholm nu totalt 40 personer med fler personer ute i länet, 13 är det tänkt, avslutar Michael Österlund.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News