Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

P4 Väst får besök av 50 radiomänniskor

Publicerad: 9 oktober 2017, 07:45

Foto: Sveriges Radio.

Just nu befinner sig 50 personer från hela Europa i Uddevalla för att lära sig mer om hur Sveriges Radio arbetar med den senaste digitala tekniken.


Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

I veckan är ett 50-tal personer från hela Europa på plats i Uddevalla för att studera Sveriges Radios tekniska utvecklingsarbete som kallas Next Generation (NXG). Arbetet med NXG, som har gjorts i samarbete med det tyska företaget LAWO, prisades nyligen av European Broadcasting Union (EBU) med Award for Technology & Innovation.

Next Generation har gjort det möjligt att lämna det traditionella kontrollbordet och i stället använda ett mixerbord i mobilen samt nyutvecklade sändarryggsäckar. Vilket underlättar en hel del vid sändningar utanför studion. Först att testa den världsunika tekniken var det nya digitala radiohuset P4 Väst i Uddevalla som invigdes i höstas.

Bland besökarna som är i staden mellan måndag och onsdag finns allt från studioreportrar till tekniker. De flesta kommer från europeiska public service-bolag. Tanken är att de, när de lämnar Uddevalla, ska ha med sig nya idéer och uppslag.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.