Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag18.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

P3 Guld firar 15 år – flyttar ut från Gbg

Publicerad: 27 Oktober 2016, 06:55

Tina Mehrafzoon leder P3 Guld 2017. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Tina Mehrafzoon leder den traditionella musikgalan som i år hålls på Partille arena utanför Göteborg.


Ämnen i artikeln:

GöteborgP3

Sveriges Radios musikgala P3 Guld arrangeras lördag 21 januari 2017. Programleder guldgalan gör Tina Mehrafzoon – för tredje året i rad. Hennes röst är väl bekant för P3-lyssnare, bland annat eftersom hon leder Musikguiden sedan 2013.

”Äntligen får jag och alla andra musikfans hylla den svenska musiken i Sveriges absolut snyggaste gala! Ens hjärta bankar i en helt annan takt under P3 Guld och det är årets höjdpunkt”, säger musikjournalisten Tina Mehrafzoon, som också är återkommande panelmedlem i Gomorron Sverige i SVT.

Under kvällen delas priser ut i nio kategorier. Den 28 november presenteras vilka som har chans att kamma hem priserna.

Fokus gör galakvällen ska ligga på livemusiken och publiken kommer enligt ett pressmeddelande att få ta del av ”unika framträdanden som både summerar musikåret som varit och som vänder blickarna mot vad som komma skall”. Programmet direktsänds i såväl P3 som SVT1.

P3 Guld har de senaste 12 åren hållits i Göteborg, nu senast på Scandinavium. Men i år flyttar evenemanget ut till nybyggda Partille arena som invigdes tidigare i höst.

”Den här gången tyckte vi att det skulle vara spännande med en helt ny arena, och Partille arena känns väldig bra och har rätt förutsättningar för en produktion av P3 Gulds storlek. Arenan är också lätt att nå för publiken, både från Göteborgsområdet och för dem som kommer resande utifrån, säger P3 Gulds projektledare Maths Broborg.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

GöteborgP3

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.