Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

P1-dokumentär om nazibomber prisas internationellt

Publicerad: 22 oktober 2018, 04:52

My Vingren och Daniel Öhman tar emot Prix Europa Foto: Cia Claesson/Sveriges Radio

P1 Dokumentären Bombattentaten, säkerhetspolisen och nazisterna vann i helgen Prix Europa.


Bombattentaten, säkerhetspolisen och nazisterna, av Daniel Öhman och My Vingren, är en dokumentär om Säpos bevakning av nazister i Göteborg. Nu prisas den internationellt på Prix Europa, festivalen för produktioner inom radio, tv och online.

Prix Europa delas ut i totalt 10 kategorier. Dokumentären om nazibomberna prisas för bästa undersökande radiojournalistik.

”Vi är superstolta och tacksamma för det här priset då det var hård konkurrens. Vi hoppas också att det här kommer bidra till att de polisiära myndigheterna tar den våldsbenägna extremhögern på större allvar i framtiden”, säger Daniel Öhman och My Vingren.

”Även jag är superstolt. Daniel och My har gjort ett kanonjobb och det faktum att Sveriges Radio åter tar hem detta europeiska grävpris visar att vi har reportrar som håller världsklass”, säger Sveriges Radios vd Cilla Benkö.

Under galan utsågs också den svenska appen SVT Språkplay till bästa onlineprojekt.

”Det känns oerhört hedrande att Språkplay vunnit Prix Europa, för mig visar det att vårt initiativ är intressant också för resten av Europa. Integration är ett svårt men viktigt jobb och med Språkplay gör SVT ett bidrag som vi är stolta över”, säger Are Nundal, beställare på SVT.

Här är listan över alla vinnare.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev