Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag27.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Otto Sjöberg slutar som vd på Mobilab

Publicerad: 2 December 2010, 09:52

Bonniers utvecklingsbolag för mobilprojekt ska förändra verksamheten radikalt. I framtiden är det bara mobila kuponger och presentkort som gäller. Otto Sjöberg slutar som vd och delar av personalen lämnar bolaget.


Ämnen i artikeln:

Otto SjöbergBonnier

All övrig verksamhet ska läggas ner. Något som innebär att delar av personalen sägs upp på grund av arbetsbrist.

Otto Sjöberg lämnar vd-rollen när alla förändringar är genomförda för att då gå in i Mobilabs styrelse.

– Utvecklingen av tjänsterna i mobilen har varit explosionsartad. 603 000 nerladdade appar med TV4 Play i spetsen och intäkter som ökat 211 procent sedan vi lanserade riktig tv i mobilen i somras, till exempel. Med de volymerna går det att förstå att ägarna ser verksamheten som en del av befintliga affärsområden. Tyvärr får det tråkiga konsekvenser för Mobilab, säger Otto Sjöberg i ett pressmeddelande.

– Mobilabs personal har gjort ett bra jobb, men verksamheten måste nu utvecklas på ett annat sätt. Det är samtidigt viktigt att poängtera att samarbetet mellan Expressen och TV4-Gruppen fortsätter när det gäller Mobilab – det fortsätter med ny inriktning och med samma energi. Sedan har vi också ett flertal andra samarbets- och utvecklingsprojekt ihop mellan bolagen, på olika nivåer och både befintliga och flera nya projekt, säger Jan Scherman, vd för TV4-Gruppen i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

Otto SjöbergBonnier

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.