Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag02.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Otto Sjöberg överklagar inte domen

Publicerad: 5 Januari 2007, 06:38

I dagens Expressen förklarar chefredaktör Otto Sjöberg varför han inte överklagar domen i tingsrätten för förtal av Mikael Persbrandt: Tidningen har hela tiden erkänt misstaget och varit beredd att betala skadestånd. Därför vill han inte förlänga det rättsliga efterspelet.


I november och december fällde först tryckfrihetsjuryn och sedan Stockholms tingsrätt Otto Sjöberg för förtal. Tingsrätten dömde till 80 dagsböter – i Otto Sjöbergs fall 80 000 kronor – 75 000 kronor i skadestånd till Mikael Persbrandt samt at betala 25 000 kronor av skådespelarens rättegångskostnader.
Justitiekanslern, som för ett år sedan tog det ovanliga och kontroversiella beslutet att driva förtalsmålet, hade yrkat att rätten skulle fälla för grovt förtal.
I dagens tidning skriver Otto Sjöberg:
”För över ett år sedan publicerade Expressen en felaktig artikel om Mikael Persbrandt. Det erkände vi snabbt och bad Mikael Persbrandt förbehållslöst om ursäkt – på löpsedeln och på tidningens förstasida. Vi erbjöd också att betala skadestånd till Mikael Persbrandt.”
”Efteråt har justitiekanslern sagt att han inte vill överklaga tingsrättens dom. Mikael Persbrandt har också sagt sig vara nöjd med den. Då vill inte heller jag överklaga och förlänga det rättsliga efterspelet.”

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.