Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Östran köper Newspilot och uppgraderar Quark

Publicerad: 17 April 2007, 08:47

Östra Småland/Nyheterna investerar i delar av Newspilot för att hantera TT och kataloger. Samtidigt uppgraderar tidningen QuarkXpress och byter datorer. Sammanlagt rör det sig om investeringar på 2-3 miljoner.


Infomakers Newspilot är ett redaktionellt system, men Östra Småland har inte behov av det fullt ut.

– Vi arbetar enligt principen ”en medarbetare, en sida”, säger chefredaktör Lennart Holmerin. Vi slopade redigerarna för några år sedan och förde över dem till reporterjobb.

Alla medarbetare skriver in på mallsidor. Det som Newspilot ska sköta är TT-materialet, katalogerna och vara länken till Quark-sidorna.
Däremot kommer det inte att användas vid nätpublicering.

Köpet av Newspilot kombineras med investering i nya Macar med OSX och uppgraderad Quark 7, samt i nya digitalkameror till lokalredaktionerna.

Det starkt individualiserade arbetssättet infördes fullt ut med den nya designen. Läs mer om det här. I stort sett fungerar det bra.

– Det är en liten nackdel ur utgivarperspektiv, säger Lennart Holmerin. Ansvaret är delegerat så långt ut det går. Medarbetarna har det moraliska ansvaret att tala med sin närmaste chef, som i sin tur kan föra upp det på utgivarnivå. Men klickar det så går det reportern skriver ut direkt.

Dock, sedan arbetssättet införts har PO-anmälningarna minskat, enligt Lennart Holmerin. Om det beror på att kvalitetskontrollen fungerar eller om medarbetarna blivit mer försiktiga kan han inte svara på.

– Men våra lokalredaktörer tycker det är jättebra att de får sätta sin egna rubriker.
Ingen att skylla på och högre kvalitet.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.