Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag03.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Östran hade inte klarat nästa lågkonjunktur

Publicerad: 3 December 2010, 14:58

Pengarna var på väg att ta slut. De hade inte räckt för att klara nästa lågkonjunktur. Därför var det tvunget att hitta en ny ägare. Att det blev Gota Media tycker Östrans chefredaktör Ulf Carlsson känns bra.


Ämnen i artikeln:

Gota Media

Förhandlingarna mellan Östran och Gota Media har pågått i ett halvår. Men nu är man så nära att det kändes rätt att gå ut med informationen. Läget för Östran/Nyheterna var inte desperat. Men ohållbart i längden. Valet stod mellan att avveckla eller sälja.

Vi har pengar i dagsläget. Men inte tillräckligt för att klara nästa lågkonjunktur, säger Östrans chefredaktör Ulf Carlsson.

Han tycker situation känns bra.

Det här tryggar tidningens framtid och fortsatta utveckling. Och min känsla är att de flesta tycker det är skönt att få ett besked. Sedan är alla medvetna om att det blir förändringar.

Att det kommer att göras rationaliseringar och samordningar ligger i sakens natur i en sådan här affär. Men hur de kommer att se ut och hur de ska fördelas är för tidigt att säga. Vi kommer att börja titta på det efter nyår när allt är klart.

Ulf Carlsson har haft en hel del kontakt med Sydöstran genom åren.

Och det har inte blivit mindre det senaste halvåret.

Erfarenheterna därifrån upplever han som goda.

Tror du det kan bli en gemensam sajt för Kalmartidningarna också?

Jag vet inte. Vi har inte diskuterat det. Men inga möjligheter får släppas.

Hur skulle du ställa dig till en sådan lösning?

Det är för tidigt att säga. Det beror på hur man utformar det. Men det har gjorts väldigt, väldigt klart att det här bygger på två självständiga redaktioner som konkurrerar med varandra.

Ulf Carlsson kommer att fortsätta som chefredaktör och ansvarig utgivare för Östran/Nyheterna. Några planer på att söka jobbet som vd för bolaget där hans tidning och Sydöstran ska ingå har han inte:

Jag har fullt upp med det här.

Läs också: Ulf Carlssons kolumn i Östran om affären:

Gota Media köper Östran

Gotas vd: Vi ska inte kopiera allt från Blekinge

Ämnen i artikeln:

Gota Media

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.