Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Östgöta Media kickar igång med robotjournalistik

Publicerad: 9 mars 2016, 14:01

Delar av fotbollsbevakningen på Östgöta Medias sajter kommer i vår att skötas av en robot.


Ämnen i artikeln:

UNT

Östgöta Media samt UNT kommer under våren att installera United Robots textrobot Rosalinda för att skriva fotbollstexter till sajterna. Senare kommer systemet även att ta hand om bevakning av fler sporter.

Vi ser det här som ett sätt att bredda vår bevakning av lokal fotboll och erbjuda vår användare mer inom ett område som vi vet engagerar många, säger Nils Olauson, onlinechef i Östgöta Media i ett pressmeddelande.

Rosalinda är samma system som redan används för sportbevakning inom Mittmediakoncernen, som även är delägare i United Robots.

Vi är stolta och glada att Östgöta Media och UNT valt att samarbeta med oss kring den här tekniken, säger United Robots VD Sören Karlsson i ett pressmeddelande. Automatiskt genererat redaktionellt material är ett spår som progressiva medieföretag kommer att behöva utforska. Redaktionerna behöver hjälp att effektivisera, optimera och maximera både sina arbetssätt och sitt innehåll för att klara den digitala omställningen. Där kan vi hjälpa till.

När systemet är i drift kommer det att bli ett lyft för alla fotbollsintresserade tror Daniel Legue, sportchef på Mediehuset UNT: Vi har inte själva resurser att ringa runt till alla klubbar och skriva ihop dessa referat så detta är ett spännande sätt att försöka effektivisera det vi gör och samtidigt berätta om det som vi vet har stort intresse för läsarna. Vi har nog aldrig skrivit om lokal fotboll i sådan omfattning som vi kommer att göra nu.

Ämnen i artikeln:

UNT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.