Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Östersunds-Posten avslöjade anonym skribent

Publicerad: 11 Oktober 2012, 10:28

Pressens Opinionsnämnd (PON) klandrar Östersunds-Posten för att ha grovt brutit mot god publicistisk sed.


I februari i år publicerade tidningen en insändare, som under rubriken ”Världens bästa skitkommun” innehöll hård kritik av kommunens behandling av personal inom äldrevården. Publiceringen anmäldes av insändarskribenten själv, som av tidningen blivit lovad att få sin insändare publicerad under en anonym signatur.

I stället gick den i tryck med hennes riktiga namn. Skribenten tar i insändaren upp sin syster, som därmed blev identifierad eftersom hon är den enda sjuksköterskan i kommunen med detta efternamn. PON gör samma bedömning som PO: att en oförsvarlig publicitetsskada därmed har uppstått.

Pressens Opinionsnämnd klandrar även Strengnäs Tidning för att ha åsidosatt god publicistisk sed. Tidningen ansåg sig kunna avslöja att kommunen ännu en gång anlitat en konsult utan upphandlingsförfarande. Konsulten själv anmälde publiceringen och menade att han hade följt reglerna genom att lämna en offert till kommunen. Han ansåg sig därför personligen utpekad som del av en ”fixarkultur”, vilket sänkt hans trovärdighet som konsult.

PON delar PO:s bedömning att mannen borde ha fått komma till tals vad gäller Strengnäs Tidnings granskande artiklar.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.