Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Osäkerhet på DN

Publicerad: 8 April 2013, 07:38

I torsdags förra veckan gick DN:s erbjudande om avgångsvederlag ut. Ledningens önskan var att 20 procent frivilligt skulle lämna tidningen.UPPDATERAD.


Ämnen i artikeln:

DN

Det är ganska många som lämnat in intresseanmälan för avgångsvederlag, men jag vet inte hur många, säger Anders Forsström, ordförande i DN:s journalistklubb.

Att det skulle vara så många som 20 procent, eller 80 personer, tror han dock inte. Och han vet inte heller vad som händer om målet inte nås. Han bollar frågan vidare till vd Gunilla Herlitz, chefredaktör Peter Wolodarski och HR-chef Henrik Fontin.

Först måste vi göra en analys, och kommunicera internt. Men vi är inte klara med det arbetet än. Just nu har jag inte något att säga, säger Henrik Fontin.

Att lämna in en intresseanmälan om avgångsvederlag innebär inte per automatik att man får det beviljat. Ledningen kan neka en sökande.

Företaget kan säga nej. Det beror på vilka behov tidningen har, säger Anders Forsström.

Det aktuella erbjudandet var tre månaders lön förutom det som stipuleras i journalistavtalet. Som mest kan man få 17 månadslöner och det kan tillfalla den som är över 50 år och som arbetat på DN i mer än 10 år.

Hur personalstyrkan kommer att fördelas på DN efter nedbemanningen vet inte Anders Forsström:

Om du får reda på något får du gärna höra av dig.

Vi kommer att kunna berätta om en vecka eller två, eller tre veckor, det vet vi inte ännu, säger Henrik Fontin.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

DN

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.