Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Orrenius får Teskedsstipendium

Publicerad: 21 oktober 2016, 10:19

Niklas Orrenius. Copyright/fotograf- Åsa Sjöström

I år får författaren och DN-journalisten Niklas Orrenius ta emot stiftelsen Teskedorderns stipendium. Han tilldelas priset för sitt arbete med att synliggöra intolerans och extremism.

Ämnen i artikeln:

Niklas Orrenius

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Niklas Orrenius kommenterar priset i ett pressmeddelande:

”Jag känner mig väldigt hedrad! Teskedsorden är en viktig organisation som jobbar mot fanatism, ett arbete som verkligen behövs i vår tid.”

Hans journalistiska banan har gått via bland annat Östgöta Correspondenten och Värnpliktsnytt till Sydsvenskan och Expressen för att 2013 landa på Dagens Nyheter där han varit verksam sedan dess.

Parallellt har Niklas Orrenius gett ut flera böcker. Den senaste, Skotten i Köpenhamn: ett reportage om Lars Vilks, extremism och yttrandefrihetens gränser (Albert Bonniers förlag, 2016), utkom i september.

Förutom Orrenius tilldelas klass 6 på Lillboskolan i Edsbyn ett teskedsstipendium. När en skolkamrat och hans familj fastnat i det jordbävningsdrabbade Ecuador klassen ihop och samlade in pengar för att få hem honom.

Stiftelsen Teskedsorden delar ut stipendier om 50 000 kronor som går till individer eller grupper som gjort en insats för ett mer tolerant och medmänskligt samhälle.

Transparens: Lisa Bjurwald, delägare i Medievärlden, sitter med i Teskedsorderns styrelse.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev