Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Oro på Aftonbladet inför omorganisation

Publicerad: 22 Mars 2018, 09:47

Schibstedhuset. Foto: Linnéa Kihlström

Fackklubben är orolig över att arbetsbördan ska öka när nio tjänster riskerar att dras in på Aftonbladets printredaktion.


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Förra veckan hölls ett stormöte på Aftonbladet under vilket det framgick att printorganisationen, som i dag består av omkring 60 personer (inklusive distribution, annons, redaktion och affär), ska minskas med nio tjänster. Samtidigt kommer mycket av redigeringen fortsättningsvis göras på dagtid, vilket drabbar nattredaktionen. Enligt uppgifter till Dagens Media går antalet nattredigerare från sex till två. Även nöjet drabbas – och går från två till en redigerare.

Förhandlingarna med facket pågår just nu. För Dagens Media berättar fackordföranden att det finns en oro över att arbetsbördan ska öka.

”På generell basis finns det en relativt stor förståelse att förändringar görs på print, men på individplanet är det klart att man kan ha synpunkter på hur det här påverkar ens tjänst och funderingar kring hur det här kommer påverka tidningen och produkten som vi arbetar med, det finns det en oro kring. För mig personligen är det viktigt att ingen ska behöva förlora jobbet.”

Läs också

Aftonbladet kapar i redigeringen

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.