Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Organisationsförhandlingar pågår på Metro

Publicerad: 26 juni 2019, 06:11

En utdelning av Metro. Foto: Wikimedia Commons.

Under förmiddagen sitter ledningen och facket på Metro i förhandlingar om en ny organisation. Inga detaljer om vad som kommer att förändras har framkommit.


Ämnen i artikeln:

SJFMetro

Klockan 9 på onsdagsmorgonen återupptog ledningen och facket på Metro den organisationsförhandling som inleddes under tisdagseftermiddagen. Det bekräftar SJF:s vice ordförande Tomas Backlund för Medievärlden. Men några detaljer om vad för omorganisation som ledningen har för avsikt att göra på bolaget vill Tomas Backlund inte gå in på.

– Det kan vi inte kommentera för närvarande. Det finns många frågetecken i förslaget och det borde vara den part som lägger förslaget som i det här läget går ut och berättar vad det går ut på, säger han.

Tomas Backlund säger att han träffade 10 medlemmar som arbetar på Metro under gårdagen. Han beskriver en nedstämd stämning bland de han träffat.

–  Det är oerhört många frågetecken – och de är nedstämda och bedrövade över det sätt som uppgifterna kom fram på under gårdagen, säger han.

Det var under tisdagen som Expressen skrev om en intervju med Christen Ager-Hanssen, där han bland annat presenterade planer på att sparka alla journalister och ersätta dem med material från en contentbyrå. Ager-Hanssen har senare sagt till Medievärlden att han inte sitter i styrelsen för Tidnings AB Metro, där journalisterna är anställda, och att han därför inte har befogenhet att fatta den typen av beslut. Han säger dock att det vore en bra idé att göra den typen av omorganisation.

Är den föreslagna organisationsförändringen i linje med den som Ager-Hanssen beskrev i Expressen?

– Jag kan inte kommentera innehållet i förslaget i det här läget, säger Tomas Backlund.

Medievärlden söker Metros ledning.

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

SJFMetro

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.