Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag21.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Örebro ETC i 47 000 exemplar

Publicerad: 30 November 2007, 13:59

Första numret av Örebro ETC kommer ut i 47 000 exemplar. Finns intresset startar ETC en lokaltidning i Örebro och på sikt i andra städer. - Vi har fått samtal från bland annat Linköping och Östersund, säger ETC:s redaktör Andreas Gustavsson.


Örebro ETC delas ut i dag, men framför allt på lördag, i Örebro, Hallsberg och Kumla. Flera tusen personer från Vänsterpartiet, Socialdemokraterna, Kommunal och andra fackförbund är påtänkta för utdelningen, men ETC räknar med att det i praktiken blir några hundra eldsjälar.

Från början planerade ETC att trycka 20 000 exemplar, men intresset har varit så stort att det gradvis ökat upp till 47 500 exemplar.

Om fler än 2000 personer anmäler sitt intresse kör tidningen igång. Då kommer ETC att anställa en person som blir stationerad i Örebro.

– Det skulle aldrig gå att konkurrera med Nerikes Allehanda från Stockholm. Vi kommer att anställa någon på heltid, en person med lokal förankring, säger Andreas Gustavsson.

Utan presstöd kommer tidningen inte att starta. ETC Örebro har varit en kostsam investering för ETC så här långt, bland annat har en projektledare anställts för att nätverka i Örebro.

Annonsförsäljningen kommer att skötas från Stockholm och av reportern i Örebro. ETC hoppas nå de lokala annonsörerna. Annonsintresset kommer också att styra sidantalet i tidningen.

Vad har ni fått för reaktioner från medierna i Örebro?

– Det har uppmärksammats i Nerikes Allehanda. Jag tror att många av journalisterna där kan uppleva det som stimulerande att få en ny konkurrent.
Axel Håkansson

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.