Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag22.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Öppenhetsbank för undersökande reportrar

Publicerad: 29 Maj 2008, 11:24

Föreningen Grävande Journalister lanserar ett nytt verktyg på sin hemsida - Öppenhetsbanken. Här kommer aktuella rättsfall och beslut som handlar om sekretess-, tryckfrihets- och öppenhetsfrågor att samlas.


Hur dömer svenska domstolar i sekretessfrågor? Vad säger Justitieombudsmannen om hur lång tid det får ta att lämna ut allmänna handlingar? Det är exempel på frågor som det kommer att finnas svar på i Öppenhetsbanken.

FGJ lanserar sitt nya verktyg i samarbete med nyhetsbyrån Siren. Nyheterna kommer att kategoriseras efter ämnesområde och innehåller direkt tillgång till källmaterialet i och med att Siren bidrar med inskannade domar och beslut.

– Jag är mycket tacksam över att Siren erbjudit oss detta. Det går helt i linje med föreningens beslut om att koncentrera hemsidan till nytta och skapar fantastiska förutsättningar för journalister att hålla sig uppdaterade när det gäller juridiken, säger FGJ:s ordförande Åsa Nicander i ett pressmeddelande.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.