Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Omtalat får systersajter utanför Sverige

Publicerad: 20 november 2014, 07:40

Expressens klickjaktssajt Omtalat.nu går på export. I dag lanseras systersajter i tre länder. Men redaktörerna sitter i Stockholm. UPPDATERAD


Ämnen i artikeln:

Omtalat

Systersajterna är Omsnakket.no i Norge, Begenmek.com i Turkiet och Superschnack.de i Tyskland.

Varför dessa tre länder?

Norge är en rätt likartad marknad som den vi är vana med från Sverige, och både Turkiet och Tyskland är stora länder med stor sociala medier-potential. Men vi kommer förstås vara proaktiva och utvärdera dessa satsningar fortlöpande, hela idéen med Expressen Labs är att vi ska vara snabba, säger Expressens chefredaktör Thomas Mattsson.

Sitter redaktörerna i Sverige eller finns de lokalt?

Redaktörerna sitter i Stockholm, men vi söker också skribenter i respektive land. Det är roligt att få norska, tyska och turkiska medarbetare här på redaktionen och vi kan dra nytta av det intake-arbete som görs för svenska Omtalat. Men det behövs också ett nationellt perspektiv.

Finns det lokalt sälj?

Nej, vi kommer att ha nätverksannonsering på de utländska Omtalat-sajterna. Trafiken till Omsnakket.no, Superschnack.de och Begenmek.com kommer heller inte att samredovisas med Expressen.se på KIA Index.

Satsningen är ett resultat av den produkt- och affärsveckling som görs gemensamt av annons-, marknads-, utvecklingsavdelningarna och redaktionen.

Under ett möte med ett 30-tal chefer för ett par veckor sedan ställde sig sportchefen Anders Nettelbladt upp och presenterade hur tidningen skulle lansera Omtalat i flera länder. Det blev en spontan applåd och ungefär 30 sekunder senare var sociala medier-gruppen och utvecklare igång, enligt Thomas Mattsson.

Ämnen i artikeln:

Omtalat

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News