Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag05.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Omsättningen ökar men vinsten dyker

Publicerad: 2 November 2007, 08:44

Från drygt hundra miljoner i vinst ifjol till en förlust på 32,5 miljoner i år, är facit för Aftonbladets tredje kvartal.


Koncernens omsättning ökar till 753 miljoner mot 664 tredje kvartalet i fjol. Men tyngd av TV7 och Punkt SE gör koncernen en förlust efter finnansnetto på 32,5 miljoner kronor, vilket är 133,5 miljoner sämre än samma period i fjol.

Hittills i år (perioden januari till september) har resultatet mer än halverats jämfört med fjolåret. Då var resultatet 294 miljoner kronor, nu är det 134 miljoner.

Enligt Aftonbladet beror det negativa resultatet till stor del på en engångseffekt av avsättningar för avgångspensioner, avvecklingskostnader för personalreduktion samt omstruktureringskostnader för Aftonbladet Produktion AB och TV7.

Annonsförsäljningen totalt minskar under de tre första kvartalen med -2,3 procent. I fjol ökade den samma period med 25 procent.

Men det är kvällstidningen som står för minskningen (-8,5%) medan nätet ökar med 14,5 procent under perioden.

Blocket/Byt bil växer med 32 procent tredje kvartalet och har ökat rörelsemarginalen från 51 till 59 procent.
Axel Håkansson

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.