Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Omfattande förtalskampanj mot NT:s politiska chefredaktör

Publicerad: 3 april 2017, 12:18

Daniel Nordström, utgivare och chefredaktör för Mittmedias tidningar i Västmanland och Stockholmsregionen. Foto: Catharina Hugosson

De senaste dagarna har det spridits flygblad och banderoller med budskapet att NT:s politiske chefredaktör inte respekterar yttrandefriheten. Tidningens chefredaktör ser allvarligt på händelsen som är polisanmäld.


Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Norrtelje Tidnings (NT) chefredaktör och ansvarige utgivare Daniel Nordström uppskattar att det handlar om tusentals flygblad som under helgen delades ut i centrala Norrtälje. En grupp som kallar sig för ”Yttrandefrihetsrörelsen” uppges stå bakom kampanjen som bland annat består av flygblad med uppgifter om att NT:s politiske chefredaktör Reidar Carlsson inte respekterar yttrandefriheten samt att meningsmotståndare tystas med lögner, hets och förtal.

– De flesta förstår ju att det här är nonsens givetvis, men det är ändå allvarligt tycker jag. Framför allt att det riktas mot en enskild medarbetare, säger Daniel Nordström till Medievärlden.

Händelsen är polisanmäld.

– Det är inte ett hot, däremot är det förtal. Det handlar om en omfattande kampanj vars syfte är att misskreditera honom å det grövsta. Och det är klart, när någon lägger så pass mycket tid och kraft på en sådan här sak, då är det oerhört allvarligt.

Det finns ingen känd hotbild mot Reidar Carlsson, enligt Nordström:

– Men uppenbarligen är det någon som är missnöjd med vad han tycker och har svårt att ta debatten ett vettigt sätt.

NT har försökt kontakta ”Yttrandefrihetsrörelsen” men gruppen går inte att nå, berättar Nordström:

– Det är intressant att en grupp som kallar sig för ”Yttrandefrihetsrörelsen” agerar så anonymt. Det säger en hel del om vilken typ av verksamhet de ägnar sig åt.

Det är inte bara NT:s politiska chefredaktör som hängs ut utan även Centerpartisten Gunnar Kjelldahl.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev