Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Omar Mustafas avgång dominerar

Publicerad: 16 April 2013, 11:06

Veckans tidningssvep handlar framför allt om Omar Mustafas avgång, men även om storminferno, vuxendagis och barn som skjuter skarpt.


Samtliga tidningar från måndag 15 april.

Västerbottens-Kuriren frisinnad liberal

Ettan: Här hittade barnen pistolen om tre pojkar i tioårsåldern som hittade en skarpladdad pistol som de trodde var en leksak och sköt ett skott med den. ”Jag har alltid lärt mina barn att aldrig sikta på någon”, säger mamman till två av pojkarna till VK. (Text: Ulf Meyer, foto: Izabelle Nordfjell)

Ledaren: ”Försiktig budgetpolitik” om att några spektakulära satsningar inte är att vänta i vårbudgeten och att en återhämtad konjunktur ger regeringen större svängrum i budgeten valåret 2014, men att regeringen borde vara tydlig med redan nu som de åtaganden för att förbättra arbetsmarknaden som utlovats i samtalen med fack och arbetsgivare.  (Osignerad)

Sundsvalls Tidning liberal

Ettan: Utryckningarna allt fler i länet om att ambulansutryckningarna fortsätter att öka i Västernorrland, och om ökningen fortsätter kommer det att krävas mer resurser. (Text: Ove Öst, foto: Lars Windh/ST Arkiv)

Ledaren: Varför kan S inte krishantera? När Omar Mustafa hamnade i blåsväder borde paritet, om hans åsikter inte strider mot partiets värderingar – vilket de inte tycks göra – kraftfullt ha försvarat sin företrädare istället för att kräva hans avgång. (Text: Marcus Bohlin)

Östersunds-Posten centerpartistisk

Ettan: Dramatiskt väderomslag 17 fast i storminferno om ett dramatiskt väderomslag som förvandlade Jämtlandsfjällen till ett blötsnöande storminferno. 17 personer fick undsättas av fjällräddare. (Text: Ingmar Reslegård)

Ledaren: Ett moraliskt klammeri som (S) hade velat slippa Kritiken mot Omar Mustafa blev för stor men var den vederhäftig? Det, och valberedningens research, kommer att diskuteras länge. Priset den gångna veckan har varit högt men kan bli ännu högre om partiet nu skadat sitt förtroende bland troende. (Text: Per Hansson)

Västerviks-Tidningen – moderat

Ettan: ’Dagis för vuxna’ om arbetsförmedlingens kurser som av deltagarna beskrivs som ett vuxendagis där man mest dricker kaffe, surfar, läser tidningen och pratar skit, men som de arbetslösa måste delta i. (Text: Caroline Petersson, foto: Anders Steiner)

Ledaren: Jobben, utbildningen och debatten om Alliansens satsning på utbildningsplatser där endast 1 400 av 12 400 är högskoleplatser, och att Socialdemokraternas kritik mot att dessa utbildningar inte ger högskolebehörighet är oseriös eftersom de som börjar på högskolan redan i dagsläget är för dåligt förberedda. (Text: Marika Formgren, Svenska Nyhetsbyrån)

Tidningen Ångermanland – liberal/socialdemokratisk

Ettan: Allt fler satsar på egen elproduktion om att de stigande priserna på el har fått fler privatpersoner att börja producera egen el både sol och vindkraft. (Text: Katarina Östholm, foto: Katarina Östholm)

Ledaren, liberal: Mustafa var partiets val Om hur situationen kunnat undvikas om valberedningen presenterat sitt förslag 2 – 3 veckor före kongressen, att valberedningen gjorde ett dåligt jobb och att socialdemokraterna är sämst på krishantering. (Text: Anders Rönmark)

Ledaren, socialdemokratisk: Löfven har hittat självförtroendet om partiledarens besök i Härnösand där han knappt pratade om vinst i välfärden men desto mer om den svenska exporten. (Text: Susanne Sjöstedt) (Dessutom en krönika av Susanne Sjöstedt om ”socialdemokratisk krishantering på fritt fall”)

Östran socialdemokratisk

Ettan: Hennes barndom förstördes om Anneli som växte upp i ett fosterhem där hon utnyttjades och misshandlades. Nu söker hon upprättelse hos staten. (Text: Agneta Adeen, foto: Tomas Königsson)

Ledaren: Mustafa och hans avgång om att det som komplicerade Omar Mustafas fall var att han var ordförande i en organisation vars uppfattningar delvis skiljer sig från socialdemokratins, och att man som styrelseledamot representerar dessa åsikter även när man inte delar dem. ”Varför skulle det krävas ett journalistdrev för att partiet skulle upptäcka problemet?” (Text: Anne-Marie Lindgren)

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.