Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Olov Carlsson tar över Norrtelje Tidning och LT

Publicerad: 11 Maj 2016, 05:00

Blir chefredaktör och ansvarig utgivare för Norrtelje Tidning och Länstidningen i Södertälje.


Det känns väldigt roligt. Mittmedia är just nu inne i en spännande process. De har tagit ett antal steg framåt som visar att de tar den digitala utmaningen på allvar. Det ska bli kul att vara med på den resan, säger Olov Carlsson, som tillträder redan nästa vecka.

En del av hans uppdrag blir att utreda och förslå hur en gemensam redaktionell organisation för Länstidningen i Södertälje, Norrtelje Tidning och Nynäshamns Posten. Niklas Milberg fortsätter som utgivare för Nynäshamns Posten men Olov Carlsson får det övergripande ansvaret över tidningen.

Vad kommer det här samordningsarbetet att innebära?

Det måste vi sätta oss ner och resonera om. En sak som är och alltid har varit central för mig är värnandet om den lokala journalistiken. Vi måste säkerställa att det finns så många lokala reportrar som möjligt ute på fältet, och säkerställa den lokala annonsförsäljningen, säger Olov Carlsson och fortsätter:

Samtidigt behöver vi identifiera och hitta nya sätt att jobba så vi kan stärka de digitala flödena och hitta effektivare modeller för publiceringen.

Olov Carlsson har tidigare arbetat som chef för nyhetsdivisionen vid SVT. Dessförinnan har han bland annat varit redaktionschef och ansvarig utgivare för TV4 Norrbotten och tidningschef och ansvarig utgivare för Piteå-Tidningen.

MittMedias redaktionella chef AnnaKarin Lith är nöjd över att Olov Carlsson ska leda förändringsarbetet och se över möjligheterna till samordning mellan de tre mediehusen:

Olov Carlsson är en meriterad mediechef med hög digital kompetens och stor kunskap om de stora förändringar svenska medielandskapet nu genomgår.”

Lösningen, med Carlsson vid rodret för tidningarna, gäller fram till årsskiftet därefter är det ännu oklart vad som sker.

AnnaKarin Lith om chefsavhoppen

Mittmedia och chefskarusellen

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.