Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Olov Carlsson tar över Dagens Samhälle

Publicerad: 21 September 2016, 09:23

Olov Carlsson, ny chefredaktär på Dagens Samhällle. Foto: Rickard Kilström 2016-09-20

Sista november blir Olov Carlsson vd och chefredaktör för Dagens Samhälle.


Ämnen i artikeln:

MittmediaDagens Samhälle

Han lämnar därmed i förtid uppdraget som chefredaktör för Länstidningen i Södertälje, Norrtälje Tidning och Södertäljeposten. Tanken var att han skulle ha det uppdraget till årsskiftet.

– Även om jag hela tiden utgått från att uppdraget haft en tidsram så har jag börjat gilla såväl medarbetare som de enskilda tidningarna. Mittmedia är en av Sveriges mest innovativa mediekoncerner och det har varit fantastiskt roligt att få vara med en bit på den digitala omställningsresa koncernen gör just nu. Jag tycker ju att den lokala journalistiken är så otroligt viktig i samhällsbygget Sverige, säger Olov Carlsson i ett pressmeddelande.

– Dagens Samhälle har lyckats bygga upp en plattform och unik publicistisk position som är grund för samhällsdiskussioner och i förlängningen för kvalificerade beslut av offentliga beslutsfattare. Det känns fantastiskt att få jobba med den typen av journalistik, säger Olov Carlsson till Dagens Samhälle.

I slutet av augusti slutade Olov Carlsson som chef på SVT:s nyhetsdivision och lämnade public servicebolaget efter tio år i dess företagsledning.

Olov Carlsson blev chefredaktör för Piteå-Tidningen som 32-åring år 2000 efter att ha jobbat på bland annat TV4. Fem år senare blev han enhetschef för SVT Nord för att 2007 bli produktionsdirektör och 2008 ta steg till att bli divisionschef för SVT Nyheter.

Ämnen i artikeln:

MittmediaDagens Samhälle

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.