Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag05.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Olov Carlsson: SD har inte särbehandlats

Publicerad: 1 September 2014, 05:48

SD ska KU-anmäla SVT efter partiledarutfrågningen med Jimmie Åkesson. De vänder sig bland annat mot regeringskansliet tagit fram underlag för vissa frågor.


Ämnen i artikeln:

Sverigedemokraterna

Sverigedemokraterna anmäler både SVT och regeringskansliet till KU efter partiledarutfrågningen av Jimmie Åkesson. Att utföra den här typen av researcharbete åt mediebolag ligger utanför regeringskansliets verksamhetsområde menar SD:s partisekreterare Björn Söder på SVT opinion.

Utfrågaren Mats Knutsson och SVT:s nyhetsdivisionschef Olov Carlsson menar att partiet inte har något att vara upprörda över. Sverigedemokraterna har inte behandlats annorlunda än något annat parti menar de och konstaterar att Jimmie Åkesson i utfrågningen inte kunde svara på frågan vad SD:s förslag att höja a-kassan kostade.

I efterhand har SD hårt kritiserat denna del av utfrågningen och anser att Åkesson och partiet borde informerats i förväg om att frågan skulle komma upp och partiets siffror skulle ifrågasättas. Naturligtvis är ett sådant arbetssätt inte aktuellt. Inga partiledare får i förväg veta vilka frågor som ska ställas i utfrågningarna.

Detta är grundläggande och elementärt i det här sammanhanget. Det skriver Mats Knutsson och Olov Carlsson i en replik till Björn Söder.

Ämnen i artikeln:

Sverigedemokraterna

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.