Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag24.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Olle Zachrison ny Ekochef

Publicerad: 17 November 2015, 13:06

Svenska Dagbladets redaktionschef lämnar tidningen för att bli Ekots nya chef.


”Olle Zachrison brinner för journalistiken och är en erfaren, klok och lyhörd chef. Han har stor erfarenhet av att utveckla och förnya den klassiska journalistiken med sin bakgrund från radio, tv och tidningsvärlden. Han har också erfarenhet av att göra en publicistik som når fram till publiken i en stenhård konkurrens, i en kamp om publikens tid och i en kamp mot globala jättar”, säger programdirektör Björn Löfdahl i en kommentar.

Som Ekochef blir Olle Zachrison  ansvarig för nyhetsverksamheten och utrikeskorrespondenterna samt programmen Studio Ett, P1-morgon, Konflikt, Godmorgon, världen!, Ekots lördagsintervju, Radiokorrespondenterna och P4 Världen.

”Sveriges Radios och Ekots roll i samhället är viktigare än någonsin i dessa oroliga tider. Vi ska bidra med snabb och trovärdig nyhetsrapportering, analys och granskande journalistik med ambition att nå ännu fler”, säger Olle Zachrison i pressmeddelandet.

När han tillträder är inte klart. Han ersätts som redaktionschef på Svenska Dagbladet av Maria Rimpi som idag är chef för den sammanslagna avdelningen SvD Nyheter & Näringsliv.

Maria Rimpi SvD:s nya redaktionschef

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.