Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag27.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Ola Lindholm tar time out är besviken på SVT

Publicerad: 9 Maj 2011, 04:04

Ola Lindholm åtalas för narkotikabrott och tar time out från SVT och Kamratposten. Han förnekar dock att ha skulle ha tagit kokain.


Ämnen i artikeln:

Ola Lindholm

Expressen avslöjade i början av april att Ola Lindholm, chefredaktör för Kamratposten och programledare för bland annat Wild Kids i SVT, var misstänkt för narkotikabrott. Han hade stoppats efter en fotbollsmatch och fått lämna urinprov. Nu har provssvaren kommit, och de visar att Ola Lindholm hade spår av kokain i kroppen.

Ulrika Saxon, chef för Bonnie Tidskrifter, skriver i en kommentar: ”Nu får processen med utredningen ha sin gång, och vi kommer att försöka stödja Ola på alla sätt vi kan under denna period. Ola har själv bett att få ta en time out från KP, och vi har kommit överens om att redaktionschef Lukas Björkman går in som tillförordnad chefredaktör omgående.”

På sin egen blogg skriver Ola Lindholm om sin framtid på SVT: ”Speciellt ledsen blev jag när SVT ringde mig på fredagen och meddelade att vi skulle ta en paus. Jag har levererat och skapat några av SVTs största, bästa och mest framgångsrika program för barn under 12 års tid. Att ta en paus betyder att jag inte skulle få göra den planerade inspelningen av Wild Kids, den enda produktion jag är aktuell för. I det här läget uppfattas givetvis det som att få sparken. Jag upplyste dom om att det är just det som kommer stå i tidningarna. Jag blev förstås arg på att dom inte ens var beredda att vänta på ett utslag i en svensk domstol.

Jag trodde nämligen att jag var oskyldig tills jag var dömd. Är det inte så? SVT sitter dessutom med information som kan ge dom anledning att tro att jag faktiskt inte kommer bli dömd för det här. Så jag blev lite konfunderad av SVTs uttalande i pressen. I fredags skulle vi ta en paus och i tidningarna säger de plötsligt att jag får sparken om jag blir dömd. Hur är det?”

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Ola Lindholm

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.