Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Ola Lindholm om livet efter skandalen

Publicerad: 9 Oktober 2012, 05:18

Ska man berätta stora, viktiga, saker för barn ska man inte göra det genom kvällspressen. Det menar Ola Lindholm i en intervju med Lotta Bromé.


Ämnen i artikeln:

Thomas MattssonOla Lindholm

I går var det premiär för Ola Lindholms Riktig talkshow på Brunnsgatan 4 i Stockholm. Första gästen var Expressens chefredaktör Thomas Mattsson. Men före framträdandet intervjuades han av Lotta Bromé för P4 Extra.

Där fick han bland annat frågan om varför han vägrar berätta hur det kunde finnas spår av kokain i hans urinprov trots att han anser sig oskyldig till att ha begått narkotikabrott.

Berättar jag inte i en rättegång fast jag anser mig oskyldig. Varför ska jag berätta för press i övrigt?

Genom att inte berätta har han vunnit självrespekt menar Ola Lindholm. Och sanningen är alltid villkorad i kvällspressen.

Om jag inte måste berätta sanningen, om det inte är ett absolut krav, förstår jag inte varför jag ska berätta det och sedan äcklas av hur det framställs i rubriker och lösryckta citat. Det gör inte mitt liv bättre.

Här kan du höra hela intervjun.

Här skriver Thomas Mattsson om hur han upplevde gårdagens samtal.

Vad ska du säga till Ola Lindholm, Thomas Mattsson?

Ämnen i artikeln:

Thomas MattssonOla Lindholm

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.