Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag02.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Okänd grupp säger sig ha mördat Johnston

Publicerad: 18 April 2007, 11:58

En hittills okänd grupp påstår att den dödat BBC-korrespondenten Alan Johnston, som kidnappades den 12 mars. I helgen gjorde Monotheism och Jihad-brigaden ett uttalande, där den påstår att Johnston avrättats.


Gruppen fördömde samtidigt de brittiska och palestinska regeringarna för att de ignorerat  uppmaningen att frige palestinska fångar som finns i Israel.
Det finns ännu inga bevis för att påståendet om att Alan Johnston dödats är sant, men gruppen har sagt att den snart kommer att offentliggöra en videofilm om mordet på honom.
De palestinska myndigheterna har avfärdat  uttalandet som ett försök att sätta press på dem. Inrikesministern Hani Al-Qawasmeh har sagt att han inte tagit emot några krav från kidnapparna
Totalt har 14 journalister kidnappats på Gazaremsan sedan början av 2005, men ingen har varit bortförd så länge som Johnston. Alla har hittills oskadda  återfått friheten.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.