Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

måndag17.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

OhmyNews vädjar till medarbetare om ekonomisk hjälp

Publicerad: 9 juli 2009, 09:15

Sydkoreanska medborgarsajten OhmyNews har ekonomiska problem. Nu vädjar sajtens grundare till tidningens medarbetare om pengar.


Sajten startades 2000 utifrån devisen ”varje medborgare är en reporter” och har stått som modell och inspirationskälla för många andra satsningar på medborgarjournalistik runt om i världen.

För ett par år sedan hade man över 40 000 registrerade användare som bidrog med material på sajten. Hur många som är registrerade i dag är oklart, men fortfarande produceras en majoritet av innehållet av medborgarjournalister. OhmyNews har nunera också en redaktion, som består av cirka 50 personer.

I veckan publicerade OhmyNews grundare Oh Yeon-ho ett öppet brev på sajten där han skrev att det var ett problem att Ohmy News fortfarande är starkt beroende av annonsörer (70 procent av intäkterna kommer från annonsörer). Han uppmanade därför läsarna/användarna att skänka pengar till verksamheten.

Läs mer hos Editors Weblog.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.