Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag29.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

ÖFK-spelaren till ÖP: ”Ingen kommer prata med er”

Publicerad: 1 April 2019, 04:24

Östersunds FK:s tidigare ordförande Daniel Kindberg. Foto: Robert Henriksson/Uppdrag granskning.

Efter gårdagens allsvenska premiär fick Östersunds-Posten inga kommentarer av spelarna i Östersunds FK. Klubben uppger att det är spelarna själva – och inte ledning – som beslutat att bojkotta tidningen, skriver Expressen. ÖP har granskat klubbens tidigare ordförande Daniel Kindbergs affärer.


Östersunds-Postens reporter fick gå tomhänt från den mixade zonen efter gårdagens allsvenska premiär.

”Ingen kommer att prata med er”, ropade en spelare i laget till reportern, skriver Expressen.

Bojkotten av tidningen kommer efter att ÖP under flera år granskat den tidigare ordföranden i klubben Daniel Kindberg. Han står nu åtalad för fyra fall av ekonomisk brottslighet – brott som syftade till att stärka klubbens ekonomi enligt ÖP och Uppdrag gransknings publiceringar.

Östersund FK:s kommunikationsansvarige Niclas Lidström säger till Expressen att det är spelarna själva som beslutat att bojkotta tidningen.

”Vi hade en diskussion med spelarna under veckan. De sa att de skulle välja själva om de ville prata med Mittmedia eller inte”, säger han.

Mittmedias sportchef Henning Johannesson sågar ÖFK-spelarnas beteende. Till Expressen säger han:

”Det känns oerhört oproffsigt får jag säga. En allsvensk förening där inga spelare vill prata med sin lokaltidning om matchen. Det känns oproffsigt”.

Lucas De Vivo

Reporter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.