Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag27.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Nytt upprop på public service: ”UR sämst i klassen”

Publicerad: 1 April 2019, 07:39

Foto: Janne Næss.

Anställda vid public service-bolaget UR sågar bolagets personalpolitik. Det är fler osäkra anställningar hos UR än hos SVT, skriver de i en debattartikel i Expressen. Nu kallar ledningen personalen till ett extrainsatt möte


Ämnen i artikeln:

UR

Den senaste tiden har det riktats kraftig kritik mot anställningsvillkoren på SVT Kultur. Flera profiler har gått ut och vittnat om hur de inte kunnat vara föräldralediga och hur de trots flera år på framträdande positioner inte erbjudits fast tjänst. Därefter skrev flera anställda en debattartikel i Expressen där de vittnade om arbetsmiljöproblem.

Nu skriver anställda vid Utbildningsradion, UR, en liknande debattartikel. I texten uttrycker de att UR är sämre på att fastanställa än vad SVT är. Medan de som saknar fastanställning på SVT är 25 procent är motsvarande siffra på UR 30 procent, enligt de anställda.

De kallar den kraftiga personalrotationen för ett ineffektivt sätt att använda företagets resurser.

”Vi anser att det här är ett ansvarslöst sätt att handskas med skattepengar-”

De menar också att det är ett oansvarigt sätt att hantera de anställdas väl och ve.

”Många av oss har hunnit bli 30, en del av oss 40 och 50 år gamla och många har barn att försörja, men vi kan fortfarande inte skriva på ett hyreskontrakt eller ta banklån eftersom vi saknar fast inkomst”.

Med anledning av mejlet har ledningen på UR kallat personalen till ett extrainsatt möte. I ett internt mejl till de anställda på UR skriver bolagets vd att de ”som kan och vill” är välkomna.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

UR

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.