Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Nytt haveri i norr

Publicerad: 7 september 2010, 05:03

När leverantören skulle göra en sista justering av Tryck i Norrbottens nya press orsakade det ett ny haveri. Anläggningen stod still under flera kritiska timmar och NSD fick för andra gången på fyra månader nödtryckas i Skellefteå.


När personalen från Goss som levererat Tryck i Norrbottens nya press gjorde några slutjustering av anläggningen orsakade det kross i falsen. Det tog närmare 12 timmar att få den i drift igen.

Innan det var klart hur stor skadan var och hur lång tid det skulle ta att reparera var planen att trycka de fyra titlar som skulle produceras i går (Norrbottens-Kuriren, NSD, Piteåtidningen och Haparandabladet) på Norrans tryckeri i Skellefteå. Men till slut blev det bara NSD som inte trycktes i Luleå.

Och distributionen har fungerat perfekt. Så inga läsare har drabbats, säger Leif Bergström, vd för Tryck i Norrbotten.

Vad sa du till personalen från Goss när du fick veta att de kört sönder pressen?

Bara att se till att få ordning på det här nu så får vi och reda upp konsekvenserna sedan.

Är anläggningen i trim nu?

När slutjusteringarna är klara så ska den vara det.

Anläggningen har haft många inkörningsproblem. Det har handlat om allt från kvalitetsproblem på produkten till packsalsutrustning som inte fungerat som den ska.

Senast för fyra månader sedan då en liten klammer stoppade produktionen i två dagar. Då blev det nödtryck i Skellefteå för alla Tryck i Norrbottens tidningar.

Klammer stoppade pressen

Problem för Tryck i Norr

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev