Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Nytt bolag tar över Siren och Piscatus

Publicerad: 5 juni 2019, 10:24

Robert Aschberg blir styrelseordförande i det nya gemensamma holdingbolaget. Foto: Sofia Nahringbauer/Aftonbladet/Arkiv.

Ägarna bakom Piscatus och Siren går samman i ett nytt bolag, som kommer driva nyhetsbyrån och kringtjänster. Robert Aschberg blir styrelseordförande.


Ämnen i artikeln:

Robert Aschberg

2016 inledde bolagen Piscatus och Nyhetsbyrån Siren ett samarbete kring sina arkivtjänster. Nu går ägarna bakom de två bolagen ihop i ett nytt bolag: Arvakur Holding. Bolaget ägs av 50 procent av Siren Holding, som ägs av Sirens tre grundare Matti Larsson, Anders Nilsfors och Magnus Karlén. Och till 50 procent av Robert Aschberg, Martin Fredriksson, Mikael Ekman och Jiri Pallas, som tidigare ägde Piscatus, ett bolag som nu är nedlagt. Robert Aschberg blir styrelseordförande i det nya gemensamma holdingbolaget.

Tillsammans kommer bolaget att driva Nyhetsbyrån Siren, arkivbolaget Acta Publica och rapportföretaget Be Informed.

Matti Larsson vid Siren säger att samarbetet mellan de två bolagen har gått väldigt bra. Därför blir sammanslagningen ett naturligt ytterligare steg.

– Nu ligger alla våra bolag i samma holdingbolag. Det gör att vi kommer att kunna samordna mycket mer vad gäller teknik, inhämtning av handlingar, utveckling av nya affärer och vi kommer nu bygga en gemensam marknadsavdelning, säger han.

Under hösten kommer det att komma nya lanseringar från bolaget, lovar Matti Larsson.

– Det blir helt nya informationstjänster som inte har funnits tidigare, och som varit roliga att bygga upp. Men vi kommer att gå ut med mer info under hösten, säger han.

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

Robert Aschberg

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.