Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag30.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

NYT om Trumps stämningshot

Publicerad: 14 Oktober 2016, 09:03

Trump hotar att stämma New York Times för publiceringen där han anklagas för sexuella ofredanden och samtidigt kräver han tidningen på en ursäkt. Men det kommer inte att ske, tvärtom ser NYT gärna att en domstol får "visa vad som gäller".


Hotet om stämningen riktades mot NYT efter att tidningen publicerat en artikel där två kvinnor vittnar om hur de utsatts för sexuella trakasserier av presidentkandidaten. Trump förnekar anklagelserna och går nu till angrepp mot kvinnorna som uttalar sig i artikeln och tidningen. Personer ur Trumps stab har kallat artikeln för ”vårdslös” och ”ärekränkande”.

Under torsdagen uttalade sig New York Times juridiska ombud, David McCraw, om stämningshoten. I ett brev till Trumps advokat skriver McCraw att publiceringarna bara bekräftade den bild av Trump som han själv målat upp. Presidentkandidaten har dessutom fått möjlighet att bemöta anklagelserna i artikeln. Att inte publicera uppgifterna kvinnornas berättelser vore fel mot både läsarna och demokratin.

”Vi publicerade information med ett högt nyhetsvärde och ett stort allmänintresse. Om Trump inte håller med, om han tycker att medborgarna inte har rätt att höra vad de här kvinnorna har att säga och att det här landets lagar ska tvinga oss och de som vågar kritisera honom att antingen vara tysta eller riskera att straffas, då välkomnar vi möjligheten för en domstol att visa vad som gäller”.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.