Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag18.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Nyhetssajt för barn prisas

Publicerad: 24 Maj 2016, 06:18

Får 1,7 miljoner för att fortsätta utveckla webbtidningen som riktar sig till barn mellan tre och tolv år.


Vinsten i Post- och telestyrelsens innovationstävling Aktiv Fritid ger grundaren Maria McShane från Malmö 1,7 miljoner kronor. Prissumman ska gå till att fortsätta arbetet med att tillgängliggöra sajten för alla barn oavsett bakgrund och behov.

”Det känns helt fantastiskt, nästan overkligt. Detta kommer att hjälpa oss att nå ännu fler”, säger Maria McShane på företaget Läs och lär som driver MiniBladet.se.

Nyhetssajten MiniBladet.se startades för drygt två år sedan. Ambitionen var att väcka nyhetsintresset och läslusten hos barn. Och att skapa ett nyhetsmaterial som är format efter barn och deras olika förutsättningar, bland annat genom talsyntes och texter i olika språkliga nivåer:

”Det är så viktigt att alla barn inkluderas och känner sig välkomna, att alla kan delta. Om alla får tillgång till samma material på sina villkor kan barnen slippa den jobbiga känslan av att behöva speciallösningar. Man kan dela upplevelsen med sina kompisar”, säger Maria McShane, som har en bakgrund som lärare i svenska som andraspråk.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.