Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Nyhetssajt flyttar till Facebook

Publicerad: 2 Mars 2011, 06:34

Konkurrensen blev för tuff för den amerikanska nyhetssajten Rockville Central. Därför valde man att flytta hela verksamheten till Facebook.


Ämnen i artikeln:

Facebook

Rockville är en amerikanska stad i Maryland på den amerikanska östkusten. Nyhetssajten Rockville Central har funnits sedan 2007 är är enligt egen utsago en informationskälla med mycket opinionsmaterial, skriver Huffington Post.

Konkurrensen från andra nyhetssajter i kombination med en växande medborgarjournalistik har emellertid gjort det svårt för Rockville Central att göra sin röst hörd och därför flyttade man i går över hela sin nyhetsförmedling till Facebook.

Enligt Rockville Centrals redaktionsledning har man redan kunnat se en tillströmning av läsare till Facebooksajten. Eftersom nyhetssajten inte kan sälja egna annonser på Facebook planerar man att börja organisera events och konferenser via det sociala mediet.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Facebook

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.