Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag06.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Nyhetschef lämnar Metro

Publicerad: 15 Maj 2017, 05:36

Emmelie Wallroth blir nyhetsredaktör på Omni.

Metros nyhetschef, Emmelie Wallroth, går till Omni där hon får uppdraget som nyhets- och utvecklingsredaktör. UPPDATERAD


Ämnen i artikeln:

OmniMetro

I november 2015 anställdes Emmelie Wallroth som nyhetschef för Metro.se. Dessförinnan hade hon varit reporter och tillförordnad nyhetschef på tidningen. Men i slutet av maj lämnar hon Metro för att gå till Omni.

– Det känns superkul och spännande att gå till Omni. Jag ser en enorm potential i deras sätt att förmedla journalistik, säger Emmelie Wallroth.

Vad är det i Omnis nyhetsförmedling som lockar?

– Jag har själv lagt märke till hur läsare efterfrågar raka nyheter. Att dels känna att man på ett enkelt sätt kan hänga med i nyhetsflödet samtidigt som man själv kan välja att fördjupa sig i ämnen man är intresserad av tror jag är ett behov som växer. Läsarna vill inte att vi journalister ska bestämma vad de ska läsa, de vill välja själva. Källkritik är kanske viktigare än någonsin och i ett klimat där även mediekonsumenter i dag efterfrågar källor så är Omni en av de nyhetstjänster som ligger i framkant.

Hur kommer det sig att du lämnar Metro? Har det någonting med förändringarna av ägare och ledning att göra?

– Jag har varit på Metro i över tre år och har fått jobba med ett gäng väldigt begåvade och härliga kollegor, men jag kände att det var dags att ta nästa steg.

”Det ska bli fantastisk att få Emmelie till Omni. Emmelie har den perfekta kombinationen av både gedigen reporterkompetens och erfarenheten som nyhetschef, precis som många av redaktörerna på Omni har”, säger Omnis chefredaktör och vd Markus Gustafsson i ett inlägg på Omnis blogg.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

OmniMetro

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.