Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag23.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

”Nyhetsappen och Edit skulle ha stoppats”

Publicerad: 24 November 2015, 07:17

SVT Nyhetsappen och SVT edit.se skulle inte ha klarat en förhandsprövning, enligt den granskning Copenhagen Economics gjort på uppdrag av TU.


TU har anlitat konsultföretaget Copenhagen Economics för att i efterhand granska fyra tjänster som SVT inte anmält till förhandsprövning: Nyhetsappen, Edit, Opinion och Recept. Bakgrunden är att trots att väsentliga nya tjänster enligt EU-kommissionens statsstödsregler ska förhandsgranskas av en oberoende myndighet har det aldrig skett i Sverige.

Så då tänkte vi att om inte public service vill pröva sina tjänster kan ju vi göra det åt dem, säger TU:s chefsjurist Per Hultengård.

Rapporten visar att alla fyra tjänsterna borde ha anmälts till förhandsprövning och att SVT Nyhetsappen och Edit skulle ha stoppats medan SVT Opinion och SVT Recept skulle ha fått grönt ljus.

Däremot skulle även SVT Nyhetsappen och Edit ha kunnat godkännas om de hade knutits närmare till programverksamheten, enligt Copenhagen Economics.

Rapporten går att ladda ned här.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.