Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Nyheter24 utmanar läsarna i civilkurage

Publicerad: 24 Augusti 2015, 11:01

Vi vill uppmana fler människor att göra skillnad. Nyheter24 inleder ett samarbete med Raoul Wallenberg Academy.


Ämnen i artikeln:

Nyheter24

Ambitionen med samarbetet är att genom att lyfta fram exempel, fakta och inspiration visa läsarna att alla kan göra skillnad och framhålla vikten av att visa medmänsklighet. Under en vecka kommer därför initiativtagarna uppmärksamma människor som har stått upp när andra legat, talat när andra tystnat och satt ner foten mot orättvisor.

Läsarna uppmanas också att aktivt agera för att främja civilkurage och på Nyheter24 finns en lista på 100 konkreta saker läsarna utmanas att göra. Listan har sammanställts av Raoul Wallenberg Academy och beskrivs som ett sätt att bredda och tillgängliggöra begreppet civilkurage.

Initiativet till samarbetet togs under ett möte mellan Nyheter24 och Raoul Wallenberg Academy.

Då insåg vi att vi kan göra något som är bra för båda. För vår del handlar det mycket om att vi vill lyfta unga personer eftersom vi har en ung målgrupp som vi vet gör bra saker. Dessutom vill vi uppmana fler människor att göra skillnad. Och vi tror att det ena kan vara en katalysator för det andra, säger Pär Ullrich, nyhetschef på Nyheter24, och fortsätter:

En del är också att vi vill upplysa om hur man gör. Det behöver inte kräva någon direkt ansträngning eller vara något större projekt utan det kan vara så enkelt som att man blir organdonator, blodgivare eller besöker ett äldreboende och tar en kaffe med en pensionär.

Vad har ni på redaktionen gjort för att göra skillnad?

Den största delen av vårt engagemang har gått till att arbeta med kampanjen. Sedan har vi säkert medarbetare som gör vissa av de här sakerna på sin fritid, men under den här veckan vill vi lyfta andra än oss här på redaktionen.

Samarbetet går att följa under hashtagen #göraskillnad.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Nyheter24

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.